以前から一度行ってみたかったJICA関西食堂に今日初めて行きました。今月の月替りメニューは「被災地を忘れない」というテーマで、過去何年かの間に自然災害を受けた地域の料理を組み合わせた定食になっていました。なかなか面白かったです。
*1月のメニュー:野菜ポトフ(チリ)、ガドガドサラダ(インドネシア)、鶏料理(フィリピン)、そば飯(神戸)、かぼちゃのデザート(トルコ)…全部で720円!
Café at JICA Kansai
I went to the café at JICA Kansai, which I had been
interested in, for the first time today. The menu of this month, with a theme
of “not-to-forget disaster areas,” was a combination of local foods from
different places hit by natural disasters in the past few decades. It was
pretty interesting.
*Menu of January: vegetable pot-au-feu (Chile), gadogado
salad (Indonesia), marinated chicken (Philippines), rice and buckwheat noodle
(Kobe) and pumpkin dessert (Turkey)… all for 720 JPY!