2014年6月20日金曜日

誰?


日本ウナギが絶滅危惧種に指定されたそうです。私は年に一度か二度しかウナギを食べません。マグロを食べるのも、お盆とお正月と合間にせいぜい二度ほどです。これらの魚の小売価格が高騰したところで、我が家の家計にひびくことはありませんが、もしも全く食べられなくなったとしたら、それは悲しいです。生息数が減ってしまった最も大きな原因は、地球温暖化による海水温の上昇でしょう。でも、一体誰がそんなに食べているのでしょうか? 

Who? 
I heard that Japanese eels are now designated as an endangered species. I allow myself an eel once or twice a year and I enjoy some tuna once on Obon, once on New Year’s Day and maybe twice in between. Therefore, it does not really affect our household budget even if the prices of these fish go skyrocketing. It would be very sad, however, if we will never be able to enjoy them. I believe the biggest reason for the decreasing population is the rising sea temperature due to global warming, but who is eating so much fish anyway?